Drobečková navigace

Úvod > Škola > Aktuality > Vítězství v posledním turnaji v letošním roce

Vítězství v posledním turnaji v letošním roce



Datum konání:
15.12.2017

Poslední turnaj v miniházené základních škol v letošním roce proběhl 15.12. 2017 na ZŠ Švermova ve Žďáře nad Sázavou. Za účasti 8 škol a 22 družstev se žáci utkali ve dvou kategoriích - mladší / 1. - 3. r./, starší / 3. - 5.  r./. ZŠ Nížkov se zúčastnila se třemi družstvy. V kategorii starších se našim reprezentantům nedařilo. Družstvo obsadilo poslední místo ve skupině a pouze v souboji o celkové pořadí porazilo 3. ZŠ Žďár 5 : 3. Celkově obsadilo 7. místo.

Podstatně lépe se dařilo mladším. Nejmladší, v družstvu C, obsadili celkově 8. místo, když dokázali porazit ZŠ Sázavu C 3 : 2 a ZŠ Polničku B 2 : 1. 

Největší úspěch zaznamenali hráči B družstva, kteří v konkurenci 13 družstev dokázali zvítězit ve všech utkáních a poprvé v historii naší účasti  zvítězili v kategorii mladších. Hlavní zásluhu na vítězství mají Julie Musilová a David Dočekal, kteří nastříleli většinu branek družstva. V brance spolehlivě zachytal Ondřej Štohanzl. Naši hráči postupně porazili ZŠ Švermova 5 : 1, ZŠ Sázava B 6 : 1, ZŠ Polnička B 9 : 2, ZŠ Zhoř 5 : 1 a ZŠ Nové Veselí B 5 : 4. Vítězství v turnaji je velkým úspěchem celého družstva, které v tomto složení hraje v letošním školním roce naposled.

Naši školu reprezentovali: Patrik Jaroš, Jan Henzl, Lukáš Velín, Daniel  Škaryd, Šimon Sobotka, Tomáš Izrael, Jakub Hejný, Matěj Doležal, Vojtěch Brukner, Kryštof Bartoníček, David Dočekal, Matěj Neubauer, Petr Kuba, Matyáš Navrátil, František Rosecký, Ondřej Štohanzl, David Vlček, Julie Musilová, Patrik Dvořák, Matouš Sobotka, Zdeněk Bartoníček a Patrik Pojmon. Blahopřejeme všem účastníkům a všichni se těšíme na další turnaj v měsíci únoru. Doufejme, že už nikdo nic nikde nezapomene.