Drobečková navigace

Úvod > Škola > Aktuality > Školní výlet 9. ročníku

Školní výlet 9. ročníku



Datum konání:
6.6.2018
Datum ukončení:
8.6.2018

A jsme ve finále. Na konci naší společné čtyřleté cesty jsme si chtěli výlet pořádně užít, aby bylo na co vzpomínat. Po době věnované výběru cíle padla volba na řeku Vydru a kousek Šumavy. Výlet mohl být tentokrát třídenní, tak vzdálenost nebyl problém.

Ve středu jsme celé dopoledne strávili cestováním a přestupováním. V jednu hodinu odpoledne jsme cíle našeho putování dosáhli. Ubytování bylo v Rejštejně (4. nejmenší město ČR) v autokempu Klášterský mlýn. Zbytek dne jsme věnovali výšlapu po blízkém okolí – Kašperské hory, Zlatý potok, svěcený pramen (asi 10km). V podvečer žáci využili fotbalové hřiště a tenisové kurty. K večeři nás pohostili francouzskými brambory a pak se ještě celá třída sešla u ohně.

Čtvrteční ráno bylo trochu v tempu, abychom stihli autobus na Kvildu. Celodenní pochod byl naplánován směrem z Kvildy přes Antýgl, kde jsme si dali malý oběd a koupání ve Vydře, až po Čeňkovu pilu, odkud byl plánovaný návrat autobusem. Nakonec ale síly vystačily i na zdolání posledních kilometrů a trasu jsme urazili celou pěšky. Podle moderních technologií výšlap trval 7 hodin, cesta byla dlouhá 27 km a našlapáno bylo 35 000 kroků. Během cesty se nám nabízely výhledy na Šumavu jako z pohádky a krásy řeky Vydry s jejími balvany se staly pro mnohé z nás nezapomenutelnými. Večer byly za odměnu špagety a zase táborák.

V pátek bylo hlavním cílem dostat se domů. Přestávku jsme si dali v Českých Budějovicích, kde byla možnost naobědvat se a trochu zregenerovat před další jízdou narvaným vlakem. Vše se ale zvládlo a v šest večer jsme dle plánu opravdu dorazili do Žďáru nad Sázavou, kde výlet bohužel už končil.

Cíl byl splněn. Bude na co vzpomínat. Děkuji.